logo
Szkolenia dla kucharzy zawodowych
Podstawowy kurs kucharski

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole gotowania

Sugerowany czas kursu:

  • szkolenie teoretyczne – 10h
  • szkolenie praktyczne – 50h

Szkolenie to zawiera zajęcia z zakresu:

  • przygotowanie podstawowych wywarów, fondów, sosów, marynat i zup
  • przygotowanie , dekorowania i podawania przystawek
  • obróbka wstępna i sposób krojenia warzyw
  • przygotowywanie podstawowych rodzajów sałatek i surówek
  • przygotowywanie i podawanie makaronów
  • obróbka wstępna, filetowanie, porcjowanie i obróbka termiczna – przygotowywanie ryb,
  • obróbka wstępna i przygotowywanie owoców morza (scampi, omułki, kalmary,)
  • obróbka wstępna i termiczna mięs – przygotowywanie  dań  z różnych rodzajów mięs
  • przygotowywanie klasycznych deserów i ciast

Zapytaj o cenę

Rozszerzony kurs kucharski

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole gotowania

Sugerowany czas kursu:

  • szkolenie teoretyczne – 10h
  • szkolenie praktyczne – 50h

Szkolenie to zawiera zajęcia z zakresu:

  • przygotowywanie sosów typu demi glace, bulionów rybnych, z owoców morza,
  • cielęcych, warzywnych itp.,
  • przygotowywanie zup – kremów w odsłonach z całego świata,
  • przygotowywanie wyszukanych przystawek – teriny,  pasztety, parfait,  galarety, musy,
  • przygotowywanie wyszukanych mięs – (marynaty z kuchni całego świata, rozmaite formy i techniki przygotowywania dań mięsnych)
  • przygotowywanie dań z owoców morza – krewetki, langustyny, przegrzebki, muszle Nowozelandzkie,  ośmiornice, mątwy, ostrygi
  • przygotowywanie wegetariańskich zestawów obiadowych
  • przygotowywanie eleganckich i wyszukanych deserów

Zapytaj o cenę

Tematyczne szkolenia kucharskie–jednodniowe-8h

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie ma na celu zapoznanie kursantów z podstawami wybranego tematu. Udział w kursie podniesie warsztat umiejętności każdego kucharza, co przełoży się na jakość serwowanych przez niego dań.

Proponujemy szkolenia z następujących tematów:

  • Kuchnie świata – do wyboru szkolenia z kuchni następujących krajów: – polska tradycyjna, polska nowoczesna, francuska, włoska, grecka, hiszpańska, belgijska, bałkańska, rosyjska, turecka, marokańska, libijska, arabska, tajska, chińska, japońska, indyjska, amerykańska, brazylijska, peruwiańska, boliwijska, hawajska, kubańska,  meksykańska, karaibska, argentyńska)
  • zimne przystawki i przekąski
  • mięsne dania główne – ogólnie lub do wyboru: dania z drobiu, dania z cielęciny, dania z wołowiny, dania z wieprzowiny)
  • dania z dziczyzny,
  • dania z ryb i owoców morza,
  • dania wegetariańskie,
  • dania kuchni fusion,
  • desery – proste i wykwintne

Zapytaj o cenę

0

Your Cart