logo
Szkolenia dla kucharzy zawodowych
Podstawowy kurs kucharski

Kurs dedykowany wszystkim tym, którzy dopiero rozpoczynają przygodę z profesjonalnym gotowaniem. Dużo podstaw i klasyki niezbędnych do późniejszego rozwoju w obszarach bardziej zaawansowanych. Solidny fundament na początek kariery kucharza.

40 dań + niezbędna wiedza teoretyczna z zakresu HACCP, technologii żywności, funkcjonalności żywności, podstawy dietetyki.

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole.

Czas trwania kursu:

  • szkolenie teoretyczne – 10h
  • szkolenie praktyczne – 50h

Szkolenie to zawiera m.in. zajęcia z zakresu:

  • przygotowanie podstawowych wywarów, fondów, sosów, marynat i zup
  • przygotowanie , dekorowania i podawania przystawek
  • obróbka wstępna i sposób krojenia warzyw
  • przygotowywanie podstawowych rodzajów sałatek i surówek
  • przygotowywanie i podawanie makaronów
  • obróbka wstępna, filetowanie, porcjowanie i obróbka termiczna – przygotowywanie ryb,
  • obróbka wstępna i przygotowywanie owoców morza (scampi, omułki, kalmary,)
  • obróbka wstępna i termiczna mięs – przygotowywanie  dań  z różnych rodzajów mięs
  • przygotowywanie klasycznych deserów i ciast

Cena: 3 600zł / os

Kurs „Kucharz restauracyjny – nowe trendy i klasyka”

Kurs ten dedykowany jest dla osób, które widzą swoją przyszłość jako kucharz w renomowanych restauracjach. Dużo rozszerzonej wiedzy w podstawowych obszarach funkcjonowania kucharza. Bardzo dobre przygotowanie do samodzielnej pracy na różnych stanowiskach roboczych kuchni restauracyjnej. Dania a’la carte oraz dania bankietowe.

60 dań + niezbędna wiedza teoretyczna z zakresu HACCP, technologii żywności, funkcjonalności żywności, podstawy dietetyki.

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole

Czas trwania kursu: 80godzin

  • szkolenie teoretyczne – 15h
  • szkolenie praktyczne – 65h

Szkolenie to zawiera m.in. zajęcia z zakresu:

  • przygotowywanie sosów typu demi glace, bulionów rybnych, z owoców morza,
  • cielęcych, warzywnych itp.,
  • przygotowywanie zup – kremów w odsłonach z całego świata,
  • przygotowywanie wyszukanych przystawek – teriny,  pasztety, parfait,  galarety, musy,
  • przygotowywanie wyszukanych mięs – (marynaty z kuchni całego świata, rozmaite formy i techniki przygotowywania dań mięsnych)
  • przygotowywanie dań z owoców morza – krewetki, langustyny, przegrzebki, muszle Nowozelandzkie,  ośmiornice, mątwy, ostrygi
  • przygotowywanie wegetariańskich zestawów obiadowych
  • przygotowywanie eleganckich i wyszukanych deserów

Cena: 4 800zł / os

Kurs „Szef Kuchni”

Kurs ten dedykowany jest dla kucharzy, którzy chcieliby nabyć umiejętności pozwalające na samodzielne prowadzenie kuchni w ambitnej restauracji. Porcja wiedzy z zakresu przygotowywania wyszukanych dań z kuchni całego świata ale także z dziedzin nierozerwalnych z tym stanowiskiem czyli zarządzanie (zespołem, magazynem, kryzysowe). Wiele innych informacji i ciekawostek niezbędnych w drodze po najwyższe laury. Dania a’la carte, dania bankietowe, catering.

110 dań + niezbędna wiedza teoretyczna z zakresu HACCP, technologii żywności, funkcjonalności żywności, podstawy dietetyki, zarządzania zespołem, zarządzania kryzysowego, zarządzaniaprawa pracy

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 1

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole

Czas trwania kursu: 140godzin

  • szkolenie teoretyczne – 30h
  • szkolenie praktyczne – 110h

Szkolenie to zawiera m.in. zajęcia z zakresu:

  • przygotowywanie sosów typu demi glace, bulionów, consomme
  • przygotowywanie wyszukanych zup – w odsłonach z całego świata,
  • przygotowywanie wyszukanych przystawek – teriny,  pasztety, parfait,  galarety, musy,
  • przygotowywanie przystawek typu finger food oraz monoporcje
  • przygotowywanie wyszukanych mięs – (marynaty z kuchni całego świata, rozmaite formy i techniki przygotowywania dań mięsnych)
  • przygotowywanie dań z owoców morza i ryb
  • przygotowywanie wegetariańskich i wegańskich zestawów obiadowych
  • przygotowywanie eleganckich i wyszukanych deserów
  • diety wyłączeniowe, alergie pokarmowe

Cena: 11 500zł / os

Tematyczne szkolenia kucharskie–jednodniowe

Minimalna ilość uczestników szkolenia: 2

Szkolenie ma na celu zapoznanie kursantów z podstawami wybranego tematu. Solidna dawka wiedzy praktycznej i teoretycznej.

Szkolenie prowadzimy w lokalu uczestników kursu lub naszej szkole

Czas trwania kursu: 8h

  • szkolenie teoretyczne – 1h
  • szkolenie praktyczne – 7h

Proponujemy szkolenia z następujących tematów:

  • Kuchnie świata – do wyboru szkolenia z kuchni następujących krajów: – polska tradycyjna, polska nowoczesna, francuska, włoska, grecka, hiszpańska, belgijska, bałkańska, rosyjska, turecka, marokańska, libijska, arabska, tajska, chińska, japońska, indyjska, amerykańska, brazylijska, peruwiańska, boliwijska, hawajska, kubańska,  meksykańska, karaibska, argentyńska)
  • zimne przystawki i przekąski
  • mięsne dania główne – ogólnie lub do wyboru: dania z drobiu, dania z cielęciny, dania z wołowiny, dania z wieprzowiny)
  • dania z dziczyzny,
  • dania z ryb i owoców morza,
  • dania wegetariańskie,
  • dania kuchni fusion,
  • desery – proste i wykwintne

Cena: 900zł / os

0

Your Cart