Konsulting kulinarny

Oferujemy Państwu konsulting kulinarny – profesjonalną i specjalistyczną wiedzę z zakresu całej dziedziny gastronomii. Wykorzystując nasze doświadczenie pomagamy w otwieraniu i prowadzeniu lokalu gastronomicznego krok po kroku. Od biznes planu do ułożenia karty menu i wyszkolenia pracowników. 

Pokazujemy jak stworzyć jakość, zarówno w kuchni jak i serwisie kelnerskim, jak przyciągnąć i związać ze sobą nowych gości oraz podtrzymywać współpracę ze stałymi klientami. Jak prowadzić marketing i działania PR-owe, aby osiągnąć sukces Państwa restauracji.

 

Aby pomóc Państwu osiągnąć sukces proponujemy szkolenia z zakresów:

  • kompleksowego otwierania dowolnych modeli lokali gastronomicznych
  • modernizacji/rearanżacji istniejących lokali gastronomicznych
  • wprowadzania systemu kontroli higieny i czystości HACCP – wymaganego ustawowo
  • tworzenia i wprowadzania Ksiąg Jakości opartych na systemie zarządzania jakością ISO 9001:2008
  • projektowania ergonomii i funkcjonalności zaplecza kuchennego, baru i sali
  • tworzenia kart menu z uwzględnieniem wyceny i wyliczenia food costu poszczególnych dań
  • wyliczenia i ustanowienia poziomu food costu dla Państwa lokalu
  • zapewnienia siatki dostawców produktów
  • szkolenia kulinarne i kelnerskie dla Państwa personelu
  • pomocy w rekrutacji odpowiednich dla Państwa lokalu pracowników (prowadzenie rozmów kwalifikacyjnych, analiza kandydatów pod kątem doświadczenia, posiadanych umiejętności oraz możliwości rozwoju i przyswajania nowej wiedzy)
  • szkolenia dla kandydatów na Szefa Kuchni w Państwa restauracji (ekonomiczniejsza alternatywa dla zatrudniania renomowanego/drogiego Szefa Kuchni)
  • usługa „tajemniczy klient” – kontrola jakości usług oferowanych przez Państwa lokal (kontrola m.in. jakości serwowanych dań, jakości obsługi kelerskiej)
Tajniki gastronomii

Potrzeba poznać wiele tajników gastronomii,  doświadczyć wielu trudnych sytuacji oraz odnieść kilka mniejszych sukcesów aby wyciągając z tego wnioski i wynieść swój lokal ponad przeciętność oraz mieć do zaoferowania to coś – wyjątkowość.

Jednak w dążeniu do sukcesu potrzebne jest coś jeszcze – świadomość działania.

Potrzebne jest nastawienie do pojmowania gotowania nie jako zajęcia jak wiele innych lecz bardziej jako sztuki kulinarnej. Jako działania o indywidualnym charakterze.

Cierpliwość i konsekwencja są niezbędnymi cechami restauratora, koniecznymi do osiągnięcia sukcesu. My możemy się zająć całą resztą składowych,  pomagając Państwu na każdym etapie działalności gastronomicznej.

 

Konsulting kulinarny za 0zł!

Dowiedz się więcej jak możemy Ci pomóc pozyskać dofinansowanie do usług konsultingowych i szkoleniowych