Studio Culinary Solutions to nowoczesna i profesjonalna Akademia gotowania otwarta na kreatywne podejście do gotowania i realizująca misję edukacji żywienia prozdrowotnego.
Po siedmiu latach działalności w naszym dotychczasowej lokalizacji w Bielanach Wrocławskich opuściliśmy to miejsce, i choć nie z własnej winy, to wedle Prawa Przyciągania gdzie nic nie dzieje się bez przyczyny, wiemy, że wydarzyło się to aby mogło powstać coś jeszcze lepszego.
Tworzymy nowy projekt kulinarny, w ramach którego będzie ponownie funkcjonować stacjonarna Akademia Gotowania oraz restauracja w dość oryginalnej formule. Będziemy otoczeni własnymi uprawami, a dla naszych Gości udostępnimy strefę kulinarnego i duchowego relaksu.
Tymczasem realizujemy szkolenia kucharskie dla Klientów z branży gastronomiczno – hotelarskiej, pomagamy w tym zakresie zdobyć finansowanie na szkolenie z Krajowego Funduszu Szkoleniowego.
Ponadto realizujemy Kulinarny Team Building – szkolenia kulinarne w obiektach i miejscach wskazanych przez Zamawiającego (hotele, plenery), a także szkolenia kulinarne w plenerze.
Wiedza płynąca od kulinarnych pasjonatów z dużym i cennym doświadczeniem w kraju i za granicą.
Wiedza praktyczna, wiedza wielopłaszczyznowa, wiedza w najzdrowszym wydaniu.
Proponujemy Państwu:
Jest tylko jeden sposób nauki – poprzez działanie.
Paulo Coelho
Aktualnie pracujemy nad nową lokalizacją. Szczegóły już wkrótce.
Oferujemy Państwu konsulting kulinarny – profesjonalną i specjalistyczną wiedzę z zakresu całej dziedziny gastronomii. Wykorzystując nasze doświadczenie pomagamy w otwieraniu i prowadzeniu lokalu gastronomicznego krok po kroku. Od biznes planu do ułożenia karty menu i wyszkolenia pracowników.
Pokazujemy jak stworzyć jakość, zarówno w kuchni jak i serwisie kelnerskim, jak przyciągnąć i związać ze sobą nowych gości oraz podtrzymywać współpracę ze stałymi klientami. Jak prowadzić marketing i działania PR-owe, aby osiągnąć sukces Państwa restauracji.
Aby pomóc Państwu osiągnąć sukces proponujemy szkolenia z zakresów:
Potrzeba poznać wiele tajników gastronomii, doświadczyć wielu trudnych sytuacji oraz odnieść kilka mniejszych sukcesów aby wyciągając z tego wnioski i wynieść swój lokal ponad przeciętność oraz mieć do zaoferowania to coś – wyjątkowość.
Jednak w dążeniu do sukcesu potrzebne jest coś jeszcze – świadomość działania.
Potrzebne jest nastawienie do pojmowania gotowania nie jako zajęcia jak wiele innych lecz bardziej jako sztuki kulinarnej. Jako działania o indywidualnym charakterze.
Cierpliwość i konsekwencja są niezbędnymi cechami restauratora, koniecznymi do osiągnięcia sukcesu. My możemy się zająć całą resztą składowych, pomagając Państwu na każdym etapie działalności gastronomicznej.