Trip&Eat

Przez 7 lat mieliśmy przyjemność serwować Państwu dania naszej autorskiej kuchni w restauracji Slow Food Bistro. Mieliśmy okazję doświadczyć wielu wspaniałych chwil i spotkać wielu fantastycznych ludzi, którzy, tak jak my, darzą gotowanie i jedzenie wielką miłością.

Jak to w życiu bywa, wiele pięknych rzeczy ma swój kres.

Ze względu na zewnętrzne okoliczności i działania opuściliśmy naszą dotychczasową lokalizację i tym samym zakończył się projekt restauracji Slow Food Bistro. 

Dziękujemy zatem za wspólnie spędzone chwile w tym miejscu                     i jednocześnie zapewniamy, że pracujemy nad nowym projektem, który będzie nie tyle kontynuacją poprzedniego, ile jego rozwinięciem.   

  

 

Nadchodzi nowe…

Czas po-restauracyjny wykorzystujemy na dopracowywanie nowego projektu, który dojrzewa nie tylko na desce kreślarskiej ale i w naszych głowach.

Szykujemy dla Państwa nowe, magiczne miejsce, które będzie esencją naszej pasji do gotowania, jedzenia i Natury.

Wkrótce w malowniczej scenerii Ślężańskiego Parku Krajobrazowego, tuż u podnóża góry Ślęży, powstanie nowe Studio Kulinarne, w którym będziemy mogli ponownie raczyć Państwa zabawą kulinarną, degustacyjnymi wydarzeniami, przyjazną atmosferą i sielskim otoczeniem.    

 

 

 

 

Propagujemy i stosujemy zdrowy, makrobiotyczny styl gotowania

Używamy techniki sous vide, czyli gotujemy w precyzyjnych (niskich) temperaturach. Stosujemy wiele świeżych ziół, przypraw i składników należących w większości do kategorii super food.

Są one naturalnymi lekarstwami dzięki czemu dbamy o Państwa profilaktykę zdrowotną.

Zdrowie zaczyna się w kuchni a my dużo o tym wiemy…

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszym stylem gotowania oraz do odkrywania nowych kulinarnych horyzontów.