Restauracja
Restauracja

Część restauracyjna projektu to slow food bistro, w ramach którego prowadzimy serwis menu degustacyjnego oraz menu a la carte.

Restauracja slow food bistro mieszcząca się loftowej części XIX wiecznego budynku folwarcznego to przestrzeń stworzona do spędzania beztrosko długich chwil. W otoczeniu roślin i obrazów lokalnych artystów możemy cieszyć się smakiem dań, które powstają wyłącznie z naturalnych i sezonowych produktów, dostarczanych nam w dużej większości przez lokalnych producentów i rolników.

 

Nie uciekamy jednak od używania doskonałych i wyselekcjonowanych produktów z całego świata. Ryby morskie i owoce morza dostarczane bezpośrednio z europejskich portów, aromatyczne przyprawy z Indii czy doskonałe wina z najlepszych apelacji rozsianych po całym świecie stanowią w naszej restauracji uzupełnienie kulinarnej oferty.

 

Propagujemy i stosujemy zdrowy, makrobiotyczny styl gotowania

Używamy techniki sous vide, czyli gotujemy w precyzyjnych (niskich) temperaturach. Stosujemy wiele świeżych ziół, przypraw i składników należących w większości do kategorii super food.

Są one naturalnymi lekarstwami dzięki czemu dbamy o Państwa profilaktykę zdrowotną.

Zdrowie zaczyna się w kuchni a my dużo o tym wiemy…

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszym stylem gotowania oraz do odkrywania nowych kulinarnych horyzontów.
Live cooking

Decydując się na wizytę w naszej restauracji można obserwować na żywo pracę kucharzy.

Każdy gość może zobaczyć jak powstaje jego danie – od surowego produktu po układanie elementów dania na talerzu. Transparentność naszego gotowania jest dosłowna.

Zapraszamy do teatru gotowania!

0

Your Cart